DESPRE NOI
1940
Bunicii Gliga
Totul a inceput in anul 1940 cand bunicii Gliga, gospodari din zona Moldovei, oameni de sat care se ocupau cu cresterea animalelor si cultivarea cerealelor, au stramutat la Dragomiresti, Jud. Neamt, moara de porumb primita mostenire de la strabunicul Ungureanu (din satul Dobreni, Jud. Neamt) si au decis sa sprijine comunitatea sateasca, din care faceau parte pentru ca localnicii sa nu mai calatoreasca zeci de kilometri cu caruta plina de saci de porumb pentru a obtine unul din ingredientele principale din alimentatia oamenilor de la acea vreme, faina.
Â
Moara de porumb
Astfel, moara de porumb infiintata in 1915 de strabunicul Ungureanu in Dobreni, deservea acum satul Dragomiresti, unde bunicii Gliga au devenit urmatorii ca importanta in sat, dupa primar, datorita sprijinului oferit satenilor.
Macinisul se realiza traditional, cu ajutorul a doua pietre mari de moara care macinau efectiv bobul rezultand faina si tarate.
Â
Traditie de peste 75 de ani, … istorie de 100 de ani
Practic, conform istoriei, putem afirma ca traditia Moara Gliga dateaza inca de pe timpul strabunicului Ungureanu din 1915,… deci de peste 100 de ani!



1993
Brutaria Moara Gliga in Piatra Neamt
Jumatate de secol mai tarziu, fiul morarilor a preluat moara veche, a infiintat moara noua de grau si porumb de la Dragomiresti si a deschis in sat o brutarie. A avut mare succes printre sateni, datorita produselor de calitate pe care le producea, in care listei de ingrediente i se adauga emotia si bucuria de a continua traditia inceputa de bunicii Gliga.
In scurt timp, produsele brutariei Moara Gliga au fost apreciate si de catre oamenii de la oras, Piatra Neamt devenind primul oras de expansiune. Si cum succesul presupune intotdeauna punerea in miscare a unor noi resurse, familia Gliga a decis infiintarea unei brutarii noi, de o capacitate mult mai mare si cu tehnologie avansata.
2000
Brutaria Moara Gliga in sediul nou
Odata cu cresterea productiei si extinderea in regiune, am construit o fabrica noua de panificatie in conformitate cu cele mai inalte standarde Europene in care avem o capacitate de productie de 9 tone/zi si resursele necesare sa producem o gama extrem de variata de produse.
2016
Moara Gliga - Traditie din 1940. Constanta in calitate.
Astazi mica afacere sateasca de familie a ajuns la a 3-a generatie de brutari, la 2 fabrici de productie in Piatra Neamt, la extinderea productiei catre zona de patiserie, la distributie regionala a produselor si la productie locala pentru un brand national –Rotunda Romaneasca, o gama de paine disponibila la nivel national si care este produsa in zona Piatra Neamt la Moara Gliga.
Â
Moara de cereale produce fainuri atat pentru productia proprie cat si pentru livrarea catre alti producatori de panificatie, iar gama de produse de panificatie si patiserie a devenit extrem de variata si adaptata cerintelor consumatorilor nostri care ne cunosc si apreciaza.
Â
Drumul in realizarea acestor lucruri a fost unul frumos, plin de optimism si incredere, insa sinuos si nelipsit de obstacole. Am realizat toate acestea cu multa perseverenta, rigurozitate dar si flexibilitate. De la un sigur principiu insa nu ne-am abatut, … calitatea.
Â
Nu am dat la schimb calitatea produselor noastre pentru nimic, in ciuda presiunilor din exterior si obstacolelor pe care am fi putut sa le depasim mult mai usor, facand rabat de la calitate.Â
Citește mai mult
Insa mostenirea noastra, principiile puternice dupa care se ghida bunicii Gliga si integritatea, transmise din generatie in generatie, nu ne-au lasat sa facem acest lucru. Vom pune intotdeauna pe primul loc sanatatea oamenilor care consuma produsele noastre si nu le vom trada increderea construita cu atata truda, in timp.
Acum, bunicii Gliga ar fi mandri sa stie ca Moara Gliga are peste 110 angajati care muncesc cu daruire sa ofere produse de calitate oamenilor.
Nu mica le-ar fi mandria nici daca ar afla ca suntem lideri pe piata locala, ba mai mult de atat suntem considerati producatorul preferat din punct de vedere al calitatii atat in judetul Neamt cat si in zona de distributie regionala.
Asadar, constanta in calitate este principalul nostru factor de diferentiere competitiva, care ne-a ajutat sa ne dezvoltam intr-o perioada dificila si nesigura din punct de vedere economic.
Contribuim in continuare la buna stare a comunitatii asa cum o faceau si bunicii nostri, creand locuri de munca si oferind produse calitative si variate.

