Oameni valorosi sau angajatori ideali?

Oamenii care doresc sa se angajeze, cauta in general, locuri de munca in firme in care corectitudinea, echitatea si respectul reciproc sunt la ele acasa. Ei vor sa munceasca intr-un mediu prielnic si sa se simta respectati pentru munca prestata deoarece prin participatia lor, acestia contribuie la reputatia si valoarea firmei.filigrafie MG

… pe de alta parte, firmele angajatoare doresc sa angajeze oameni corecti, muncitori, consecventi si loiali, in care sa investeasca resurse interne si care sa devina, in timp, active valoroase pentru companie. Atunci cand se intalnesc aceste dorinte ale angajatilor si angajatorilor, cu siguranta vor rezulta colaborari fructuoase pe termen lung.

Ce parere aveti despre oamenii care lucreaza de 10, 15 sau chiar 20 de ani in aceeasi companie? Sunt ei oameni valorosi?… dar ce parere aveti despre companiile care reusesc sa mentina angajatii un numar atat de mare de ani? Sunt aceste companii angajatorii ideali?Nicoleta @munca

Raspunsurile sunt multiple si variate, iar noi le-am aflat direct de la 2 oameni – Cristi si Nicoleta, care se afla in postura de angajati la compania Moara Gliga de 15 si respectiv 12 ani si care si-au intemeiat si o frumoasa familie in decursul acestui timp.

Nicoleta Cobuz este Inginer Tehnolog in sectia de productie panificatie. In Octombrie 2004 cand s-a angajat la Moara Gliga nu a crezut ca 12 ani mai tarziu va fi aici in continuare, la fel de plina de energie si entuziasm ca in prima zi. Acest lucru se datoreaza in primul rand profesionalismului si loialitatii Nicoletei si in al doilea rand angajatorului Moara Gliga, care a intampinat-o inca de pe bancile facultatii (initial ca practicant si apoi pe un post full-time) cu deschidere, flexibilitate si oportunitati de a invata lucruri noi. Aceste conditii i-au creat un mediu propice pentru a avansa in cariera, facand-o sa se simta ca in familie atunci cand vine la servici.

Parerea Nicoletei vis-à-vis de oamenii angajati mult timp la aceeasi companie, este una cat se poate de relevanta si concisa: “Daca iti place ceea ce faci in fiecare zi si muncesti cu responsabilitate, corectitudine si inima deschisa, si daca primesti respect si apreciere de la colegi si superiori pentru munca ta,… inseamna ca ai job-ul potrivit la compania potrivita. Atunci nu vad nici un motiv pentru care ai pleca de acolo!”

Omul care probabil s-a bucurat cel mai mult de venirea Nicoletei acum 12 ani la Moara Gliga este Cristi Cobuz, initial un simplu coleg de servici, astazi sotul ei. Cristi este de 15 ani Agent Comercial de Sector, indeplinind cu mult succes, zi de zi, acest rol important pentru companie. Este un om extrem de muncitor, responsabil si evident, loial, facand parte din “garda veche” de angajati Moara Gliga (din Noiembrie 2001).Cristi @munca

Se spune ca “nu e bine sa iti pui toate ouale in acelasi cos” (adica ambii contributori ai familiei sa aiba acelasi angajator / aceeasi sursa de venit), … insa Cristi si Nicoleta si-au asumat acest risc si o fac de 12 ani incoace, iar Moara Gliga nu poate decat sa le multumeasca celor doi pentru munca de zi cu zi, pentru dedicatie, devotament si seriozitate.

Pentru Cristi si Nicoleta, Moara Gliga este, cu siguranta, un angajator bun, care ofera conditii de munca prielnice si un mediu de lucru potrivit. Nu o spunem noi, ci o spun cei 15, respectiv 12 ani de cand cei doi sunt angajati la Moara Gliga. De asemenea o mai spun si cei 31% din angajati care sunt de peste 10 ani la Moara Gliga sau cei 51% din angajati cu peste 5 ani vechime la Moara Gliga!

Va multumim si va dorim mult succes in continuare!

Nico&Cristi

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicata.