Proces productie

Fainurile

faina integrala secara ovazIn procesul de fabricare a painii Moara Gliga, 60% din fainurile albe sunt produse in moara proprie. Fainurile speciale, precum faina neagra de grau, graham, integrala de secara si taratele, provin 100% din productie proprie.

Moara noastra este dotata cu o tehnologie romaneasca, apropiata de morile traditionale, …fara ameliorarea fainurilor sau degerminarea graului, … procedeu ce asigura prezenta in fainurile integrale, a tuturor componentelor boabelor de grau – invelis, miez si germene. Faina neagra obtinuta in moara noastra nu este un subprodus al fainurilor albe, ea este obtinuta printr-un proces dedicat, de sine statator, intr-o cascada de valturi…Din 100 de kg de grau introdus rezulta 98 de kg de faină neagra, … deci avem in aceasta faina toate principiile nutritive ale bobului de grau. La fel sunt obtinute si fainurile graham si cea integrala de secara.

Laboratorul

laborator analiza fainaSelectarea loturilor de grau pentru procesare in moara proprie, se face conform parametrilor de calitate obtinuti prin analize in laboratorul propriu. Conditiile de temperatura si timpi din fluxul tehnologic pentru fiecare sortiment in parte, sunt adaptate în functie de caracteristicile fainurilor si conditiile de microclimat.

Malaxarea

malaxare faina secara integrala

 

Malaxarea aluaturilor se face dupa timpi si temperaturi prestabilite pentru fiecare sortiment. Este important de stiut ca toate produsele sunt fabricate prin procedee indirecte, cu maiele îndelung fermentate, … necesitand o cantitate redusa de drojdii, lucru care conduce la o mai usoara digestie a painii.

 

 

Modelarea

modelare aluatModelarea se face manual sau mecanizat, in functie de sortiment. Produsele speciale de tipul colacilor sau painilor impletite, sunt realizate cu multa manualitate si talent de echipa de modelare.

Dospirea

dospire

 

Dospirea are loc in atmosfera cu umiditate si temperatura controlate, respectand timpii de maturizare a drojdiilor. Aceasta modalitate de dospire, confera produselor finite, volum si porozitate optime precum si gust si aroma placute,… pe masa consumatorilor ajungand un produs sanatos si sigur pentru consum.

 

Coacere

paine coaptaCoacerea se realizeaza pe cuptoare cu vetre suprapuse, cu timpi si temperaturi prestabilite, atent monitorizate de inginerul de tura. Dupa coacere, produsele sunt depozitate pentru racire, … apoi feliate si ambalate. Ambalajele sunt verificate periodic din punct de vedere al incarcaturii microbiologice.

Transportul

Transportul catre consumatorii nostri se face cu masini proprii, autorizate sanitar si igienizate periodic.