Fara gluten nu inseamna fara gust!

#4trucuri culinare pentru prajituri delicioase fara gluten

Glutenul este o proteina alcatuita din 2 aminoacizi, gasit in anumite tipuri de cereale, cu precadere in grau, grau dur dar si in secara, orz si ovaz.

15%-16% din populatie, la nivel mondial, sufera de intoleranta sau alergie la gluten, fara sa stie acest lucru, traind intreaga viata cu simptomatologie asociata precum: balonare, indigestii sau eczeme, aparent fara cauza…

In acelasi timp, aproximativ 1% din totalul populatiei sufera de Boala Celiaca, o afectiune autoimuna cu predispozitie genetica care netratata sau incorect tratata poate avea consecinte de sanatate importante (detalii aici: http://bit.ly/2i9UPhh).

Asadar, fara gluten inseamna in primul rand fara fainuri din cerealele ce contin gluten. Dar asta nu inseamna ca prajiturile sau dulciurile nu pot avea gust, forma sau textura excelente, daca atunci cand le preparati tineti cont de aceste 4 mici secrete culinare care va vor ajuta sa spuneti WOW! dulciurilor fara gluten.

  1. Aluat aerat: atunci cand glutenul lipseste din faina, aluatul devine tare si inelastic. Pentru a evita acest lucru, mixati aluatul mai mult pentru a-l aera si implicit, a creste in volum atunci cand il coaceti.
  2. Amestec de fainuri permise: folositi un amestec din mai multe tipuri de fainuri permise: orez, mei, hrisca, naut, faina din migdale, alune sau alti samburi uleiosi, pentru a obtine preparate mai gustoase.
  3. Ingrediente umede: pentru a obtine un aluat umed, nu uscat si faramicios, folositi piure-uri din fructe (mere, pere, capsuni, cirese, etc.); acestea contin pectina, care ajuta la legarea aluatului. Atentie doar la ajustarea zaharului din reteta, deoarece aceste piure-uri sunt dulci.
  4. Mai multe oua: pentru a adauga volum aluatului, folositi mai multe oua, inlocuind o parte din cantitatea de lichide indicata in reteta.

filigrafie MGlogo-mall-pnt

 

 

 

 

Fie ca doriti sa incercati o prajitura fara gluten din simpla curiozitate, sau sunteti nevoiti sa consumati alimente fara gluten din motive de sanatate, noi va recomandam Tarta cu Migdale @MoaraGliga, pe care o puteti gasi la standul nostru din @Shopping City Piatra Neamt, la parter, langa Vodafone & zona Info Clienti Carrefour.

tarta-cu-migdale

Tarta cu Migdale @MoaraGliga este facuta cu ingrediente naturale 100% si contine:

  • Blat: migdale, nuci, albusuri oua, zahar, esente
  • Crema: unt, galbenusuri, zahar, vanilie
Blatul este usor si aerat dar in acelasi timp crocant, iar crema are o textura fina, aerata si extrem de usoara.
In ansamblu, prajitura este bine echilibrata in dulceata si aroma, fiind un desert usor si delicat, potrivit oricarei diete, inclusiv celei fara gluten.
#PoftaBuna!